top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJessica Den Breejen - Mekenkamp

Tips om te besparen op je bruiloft

Bijgewerkt op: 1 feb. 2022

Weet jij hoeveel een bruiloft gemiddeld kost? Vraag het aan een bruidspaar en ze zullen beamen dat een bruiloft niet goedkoop is. Willen jullie trouwen maar hebben jullie het budget niet voor een uitgebreide bruiloft? Het zou zonde zijn om om die reden niet te trouwen. Gelukkig zijn er genoeg manieren, tips en tricks om wat geld in jullie portemonnee te houden.


Een gemiddelde bruiloft in Nederland kost zo'n €15.000. Dat hoeft niet te betekenen dat jullie bruiloft ook op zo'n bedrag uitkomt. Voor een fantastische bruiloft hoef je geen dikke portemonnee te hebben. Zoek gericht naar je prioriteiten, de juiste timing, wie je erbij wilt hebben en maak er een heel persoonlijke dag van. Wij zochten een aantal besparingstips voor jullie uit.


  1. Gastenlijst

Des te meer gasten jullie uitnodigen, des te hoger de kosten zullen zijn voor de catering, taart en locatie. Houd de lijst kort en persoonlijk. Bijkomend voordeel: het is best lastig om met een gastenlijst van 100+ mensen bij te kletsen op de bruiloft. Alle tijd dus voor jullie kleine groepje gasten.


2. Decoratie


Je kunt iemand inhuren om alle bloemen, decoratie en de gehele styling te verzorgen. Misschien hebben jullie wel creatieve vrienden die het juist hartstikke leuk vinden om mee te denken en helpen met de aankleding.

Daarnaast zijn veel attributen zelf te maken, denk aan bewegwijzeringsborden, naamkaartjes bij tafelschikking en de indeling van de ceremonie, een gastenboek, versieringen voor op de eettafels, etc.


3. Keuze van de dag

De allergoedkoopste oplossing is om te trouwen in het gemeentehuis waar je op een maandag en/of dinsdag gratis kunt trouwen. Ondanks dat je er flink wat geld mee bespaart, moet je er wel rekening mee houden dat je slechts een klein groepje familie/vrienden mee mag nemen en de ceremonie vrij kort is.


Je zou er ook voor kunnen kiezen om het niet een hele dag te laten duren van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Dan kies je bijvoorbeeld voor een ceremonie om 16:00uur, gevolgd door taart en een uitgebreide borrel.


4. Locatie


Aangezien het prijskaartje van een bruiloft vaak hoog oploopt door de kosten van de locatie zou je hier ook kritisch naar kunnen kijken.

Misschien hebben jullie of één van jullie gasten wel een grote tuin waar een ceremonie en feest gegeven kunnen worden. Denk dan nog wel goed na over de catering en extra faciliteiten (zoals wc's, stoelen, tafels en servies). Maar de kans is erg groot dat die kosten niet opwegen tegen de kosten van een officiële trouwlocatie.

Als jullie toch voor meerdere locaties kiezen, kies ze dan dichtbij elkaar zodat je eventueel kunt besparen op een trouwauto.5. Jurk Een trouwjurk draag je nou eenmaal maar één dag. Veel bruiden bieden na die ene dag hun prachtige, dure jurk online aan. Even langs de stomerij en het is weer als nieuw. Zo kun je enorm besparen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een goedkopere jurk uit te zoeken en deze op maat te laten maken en er los een sluier bij te kopen. Draag je een lange jurk? Kies dan vooral voor de schoenen die zo lekker lopen in plaats van die dure, chique schoenen die 'horen'.


Het belangrijkste is dat jullie kiezen voor de bruiloft die bij jullie past. Hoe het er ook uitziet. Er valt echt op vele manieren te besparen.

Benieuwd naar meer tips? Oke, nog een paar dan:


  • Stel een eigen playlist samen op Spotify, huur een paar goede boxen en bespaar hiermee de kosten van een bandje.

  • Kies voor een goedkope trouwkaart of informeer iedereen via een leuke online kaart. Er zijn online voldoende leuke templates te vinden.

  • Hoge kosten voor het diner? Kies voor een bbq. Lekker en ook erg gezellig aangezien je niet standaard aan tafel zit.

  • Plan jullie huwelijksreis in een laagseizoen. Direct na de bruiloft op vakantie gaan, klinkt heel romantisch maar maakt de planning vooraf nog uitgebreider. Even een tijdje ertussen en je kunt je opnieuw verheugen op een mooi vooruitzicht.

Veel plezier met jullie planning!


19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page